Braadadvies Kalkoen
Kalkoen kruiden en in braadzak stoppen. Niet vergeten een puntje er af te knippen aan de bovenkant. Eventueel wat boter in de zak erbij stoppen voor meer jus. Pop up in poot steken. Let op dat u het bot niet raakt. Bij een gevulde kalkoen de Pop up in het midden van de borst steken. (Dit kan door de zak) Oven voorverwarmen op 180 graden dan terug naar 90 graden.
Op 90 graden 3 à 3,5 kg 3,5 à 4 uur
Op 90 graden 4 à 4,5 kg 4,5 à 5 uur
Op 90 graden 5 à 5,5 kg 5,5 à 6 uur
Op 90 graden 6 à 6,5 kg 6,5 à 7 uur
Voor zwaardere kalkoenen moet u ongeveer 1 uur per kilo meer rekenen. Kern temp.± 74 graden. Ons advies is om één uur meer te rekenen, omdat niet iedere oven het zelfde is. Mocht hij eerder klaar zijn dan dat u aan tafel wilt, draait u de oven terug naar 60 graden en zet u de oven even open zodat de ergste hitte eruit is.
Roasting advice for turkey
Spice the turkey and put it in the roasting bag. Don’t forget to cut of a tip of the bag on the top. For some more gravy add some butter. Put the pop-up in the leg. Make sure not to touch the bone with it. In case you have a stuffed turkey stick the pop-up in the middle of the breast. This may be done trough the bag. Pre-heat the oven on 180 degrees. Then back to 90 degrees
On 90 degrees 3 to 3,5 kg 3,5 to 4 hours
On 90 degrees 4 to 4,5 kg 4,5 to 5 hours
On 90 degrees 5 to 5,5 kg 5,5 to 6 hours
On 90 degrees 6 to 6,5 kg 6,5 to 7 hours
For heavier turkeys about 1 hour extra per kilo should be counted. The core temperature should be around 74 degrees If the turkey is done before you want to eat it. Open the oven so most of the heat is gone and then turn the oven down to 60 degrees and close it again.