Skip to main content

Braadadvies slow-cooking

Wij adviseren om te braden in een braadzak. Hierdoor blijft de temperatuur in de oven constant. U heeft altijd een schone oven en u hoeft niet meer te bedruipen.

Oven voorverwarmen op 180 graden (= dichtschroeien)
Dan vlees erin en oven terugdraaien naar 90 graden (vocht blijft in het vlees)
Boven de 100 graden gaat u koken en verliest u vocht waardoor het vlees droger wordt.
Fazant/wilde eend/kip: ongeveer 2 uur afhankelijk van de grote. Kerntemperatuur 72 graden
Tamme Eend/Gans: ongeveer 1,5 uur per kilo. Kerntemperatuur 82 graden
Reebout/zwijnsbout afhankelijk van de grote: van ongeveer 30 tot 60 minuten. Kerntemperatuur 43 graden.
U krijgt van ons een pop-up erbij. Dit is een thermometer voor eenmalig gebruik.

U stopt die in het dikste gedeelte van de poot zonder dat u het bot raakt, gewoon door de braadzak heen. Deze springt er een stukje uit als het de kerntemperatuur heeft bereikt. Omdat u op lage temperatuur braadt heeft u weinig jus dus als u jus wilt moet u wat boter in de zak erbij doen. Behalve bij vlees wat rosé moet blijven kunt u desgewenst het vlees warm houden in de oven. U draait dan de temperatuur terug naar 60 graden. En zet de oven even open zodat de ergste hitte eruit is. Sluit de oven dan weer. U kunt het zo rustig nog een uur warm houden.

Eet smakelijk, Firma Brama