Skip to main content

OPWARMADVIES

Afhankelijk van wat u wilt opwarmen adviseer ik u om vlees wat van binnen rood moet blijven om hiervan eerst de saus op te warmen en daar dan het vlees in te doen. 1x omdraaien en dan vuur laag zetten en met deksel afsluiten. Na 5 minuten nogmaals draaien en dan nog 5 minuten laten staan. Zorg ervoor dat de saus niet kookt want dan gaart het teveel door. Natuurlijk kunt u het ook in de Magnetron doen, maar dan op max 800 watt en dan 1 minuut, even in magnetron laten staan. Dan 1x omdraaien en dan nog 1 minuut op 800 watt. Weer even laten staan eventueel indien nog niet goed warm nogmaals herhalen. In de oven kan ook maar warm dan eerst de saus op en zet het dan in een voorverwarmde oven 80 a 90 graden en dek het af met aluminiumfolie, ook hier kunt u het het beste een keer draaien.

Grote stukken vlees wat door en door gegaard is zoals hazenbouten, kunt u afhankelijk van hoeveel het beste in een pan op fornuis opwarmen waarbij u eerst vuur wat hoger zet zodat de saus warm is 1x keren, vuur laag deksel op de pan en iedere 15 minuten even keren gedurende 1 uur, of in een voorverwarmde oven van 80 graden afgedekt met aluminiumfolie. Dit kunt u op deze temperatuur rustig 1 a 1,5 uur laten staan. Ook hier regelmatig keren.

Wild rollade zoals rood vlees hierboven maar dan gedurende ongeveer 30 minuten afhankelijk van grote. Gesneden dan weer zoals roodvlees en korter.

Kip en Kalkoen rollade of Kalkoen in aluminiumfolie in de voorverwarmde oven van 80 graden afhankelijk van grote 30 tot 60 minuten. Als het in een braadzak zit dan daar inlaten zitten ipv aluminiumfolie.

Aardappelproducten en Groente in voorverwarmde oven van 80 graden gedurende 15 a 45 minuten afhankelijk van hoeveelheid alles afdekken met aluminiumfolie. Rode kool kunt u sneller op het fornuis verwarmen.