Braadadvies Kalkoen

Kalkoen kruiden en in braadzak stoppen. Niet vergeten een puntje er af te knippen aan de bovenkant. Eventueel wat boter in de zak erbij stoppen voor meer jus. Pop up in poot steken. Let op dat u het bot niet raakt. Bij een gevulde kalkoen de Pop up in het midden van de borst steken. (Dit kan door de zak) Oven voorverwarmen op 180 graden dan terug naar 90 graden.

Op 90 graden 3 à 3,5 kg 3,5 à 4 uur
Op 90 graden 4 à 4,5 kg 4,5 à 5 uur
Op 90 graden 5 à 5,5 kg 5,5 à 6 uur
Op 90 graden 6 à 6,5 kg 6,5 à 7 uur

Voor zwaardere kalkoenen moet u ongeveer 1 uur per kilo meer rekenen. Kern temp.± 74 graden. Ons advies is om één uur meer te rekenen, omdat niet iedere oven het zelfde is. Mocht hij eerder klaar zijn dan dat u aan tafel wilt, draait u de oven terug naar 60 graden en zet u de oven even open zodat de ergste hitte eruit is.

Roasting advice for turkey

Spice the turkey and put it in the roasting bag. Don’t forget to cut of a tip of the bag on the top. For some more gravy add some butter. Put the pop-up in the leg. Make sure not to touch the bone with it. In case you have a stuffed turkey stick the pop-up in the middle of the breast. This may be done trough the bag. Pre-heat the oven on 180 degrees. Then back to 90 degrees

On 90 degrees 3 to 3,5 kg 3,5 to 4 hours
On 90 degrees 4 to 4,5 kg 4,5 to 5 hours
On 90 degrees 5 to 5,5 kg 5,5 to 6 hours
On 90 degrees 6 to 6,5 kg 6,5 to 7 hours

For heavier turkeys about 1 hour extra per kilo should be counted. The core temperature should be around 74 degrees If the turkey is done before you want to eat it. Open the oven so most of the heat is gone and then turn the oven down to 60 degrees and close it again.

Elke week deze 'dag' aanbiedingen!

Maandag

Vers gegrilde kippenpoten 4 voor €6,00.

Dinsdag

Verse Hollandse kippen poten en kip karbonade van €1,25 voor €0,95 per 100 gram.

Kipburgers 100% kip 5 halen 4 betalen.

Woensdag

Kip schnitzel Van €1,80 100gram Voor €1,30

Kippeling héérlijk bij frietjes of als tussendoortje/borrel Van €1,70 100gram Nu 500 gram Voor €7,50

Donderdag

Verse Hollandse kipfilet Naturel of gemarineerd Van €1,80 100 gram Voor €1,30

Vers uit Frankrijk Mais kipfilet van €2,05 100gram Voor €1,60

Vrijdag

Verse gegrilde kippen 1 voor €6,00 2 Voor €11,00

Zaterdag

Kip Shoarma pakket *500 gram kip shoarma *knoflooksaus *shoarmasaus *5 broodjes

Van €12,15 Voor €8,50

Contactgegevens

Adres: Luifelbaan 34, 2242 KV Wassenaar
Telefoon: +31 70 511 4234
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie en route plannen

Openingstijden

maandag 08:00–18:00
dinsdag 09:00–18:00
woensdag 09:00–18:00
donderdag 09:00–18:00
vrijdag 08:00–18:00
zaterdag 08:00–17:00

Zondag's gesloten

 

De Partypan

De Partypan is onderdeel van de catering van Brama Poelier. De Partypan is goed voor ieder feest, voetbalavond of als je gezellig op zondag bij elkaar komt. Maar de partypan is vooral makkelijk in gebruik, want hij warmt zichzelf op en is bovendien erg lekker.

Lees meer 

Tante Door kipproducten zijn verkrijgbaar bij Brama Poelier

Rust en ruimte | Tante Door kip is echt 100% Hollands. Zij wordt geboren in de Achterhoek en groeit daar en in Brabant op in een ruime stal. Door de ramen en deuren heeft zij frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme.

Voeding en antibiotica | Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De voeding van de kip is 100% plantaardig en bestaat uit verschillende soorten granen zoals: tarwe, maïs en haver, hier worden nog mineralen, vitaminen en soja aan toegevoegd. Het Tante Door concept is volledig antibiotica vrij.

Verwerking | Bij het transport en de verwerking van Tante Door wordt rekening gehouden met het welzijn van de kip. Er is minimaal transport nodig waardoor er minder* stresshormoon wordt aangemaakt.

Met trots presenteren wij Gästehaus “Wild-Wald-Wiesenblick”

De naam van het gasthuis omvat alles wat het te bieden heeft, het ligt dichtbij het sprookjesachtige woud en tussen de uitgestrekte weiden waar het wild loopt.