Braadadvies: Fazant

Fazant Filet: Kruiden met wildkruiden of peper en zout. Afhankelijk van de grootte op hoog vuur aanbraden, dan het vuur temperen en 2 à 3 minuten aan iedere kant in de koekenpan.

Fazant: in braadpan: hen ± 60 minuten, haan ± 90 minuten. Met wildkruiden insmeren. In ruim boter aanbraden. Dan afblussen met wildbouillon, wijn of water. Zie braadtijd hen of haan boven. Controleer na 60/90 minuten of het vlees van de bouten los komt. Zo niet dan nog langer laten staan. Bij meerdere fazanten ook van de andere controleren. Eventueel 15 minuten voor einde zuurkool er bovenop leggen. Als de fazant klaar is dan alles uit de pan halen en jus door de zeef. Teveel aan braadvocht eventueel inkoken of een gedeelte weglaten en op het einde wat cumberlandsaus er door.

In de oven in braadzak: met ruim boter en evt. wat witte wijn, zuurkool en/of cumberlandsaus. Fazant kruiden met wildkruiden, thermometer/pop up in bout (let op dat het bot niet wordt geraakt) in braadzak stoppen eventueel met bovenstaande ingrediënten. Fazant in de braadslede leggen. De oven voorverwarmen op 180° en als de fazant erin gaat terug naar 90° zorg dat de thermometer/ pop up goed zichtbaar is zodat de oven niet steeds open hoeft. Reken in de oven op ± 100 minuten voor de hen en voor de haan ruim 120 minuten. Afhankelijk van uw oven. Als de pop up er een stukje uit popt is de Fazant klaar. Kerntemperatuur 72 graden Voor grotere partijen raad ik altijd aan om los filet en boutjes te nemen. U kunt dan de boutjes al de dag ervoor maken en de filets op het laatst even kort bakken.

Fazanten bouten: Kruiden met wildkruiden en in ruim boter of half boter en eendenvet aanbraden en daarna volledig de bouten onder zetten. Desnoods wat wildbouillon, wijn of water erbij om dat te verkrijgen. Na het aanbraden de pan op het sudderpitje zetten zodat het maar af en toe een prutteltje geeft. Of in de oven op 90 graden verder zetten. Reken zeker op 90 à 120 min. Check altijd of alle bouten goed gaar zijn ze moeten loskomen van het bot maar er niet afvallen.

Tip

Als u fazanten boutjes gaat braden, braad dan een grote pan vol en stop de rest in de vriezer. Scheelt u een hoop tijd en het is alleen maar lekkerder als u ze nog een keer opwarmt.

Wild is het eerlijkste stukje scharrelvlees. Kan per dier verschillen van smaak en structuur. Waar heeft het zijn voedsel vandaan, heeft het veel bessen gegeten? Dat proef je. Was het gestrest, is het gespierder of net iets ouder? All deze factoren kunnen de braadtijd beïnvloeden. Daarvoor is het belangrijk dat u dit prachtige stuk vlees ook juist bereidt..

Elke week deze 'dag' aanbiedingen!

Maandag

Vers gegrilde kippenpoten 

4 voor €6,00.

Dinsdag

Verse Hollandse kippen poten en kip karbonade 

van €1,25

voor €0,95 

per 100 gram

Kipburgers 100% kip

5 halen 4 betalen

Woensdag

Kip schnitzel Van €1,80 100gram

Voor €1,30

Kippeling héérlijk bij frietjes of als tussendoortje/borrel Van €1,70 100gram

Nu 500 gram

Voor €7,50

Donderdag

Verse Hollandse kipfilet Naturel of gemarineerd Van €1,80 100 gram

Voor €1,30

Vers uit Frankrijk Mais kipfilet van €2,05

100gram

voor €1,60

Vrijdag

Verse gegrilde kippen 1 voor €6,00

2 voor €11,00

Zaterdag

Kip Shoarma pakket

*500 gram kip shoarma *knoflooksaus *shoarmasaus *5 broodjes

Van €12,15 voor €8,50

Contactgegevens

Adres: Luifelbaan 34, 2242 KV Wassenaar
Telefoon: +31 70 511 4234
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie en route plannen

Openingstijden

maandag t/m zaterdag: 08:30–18:00

zaterdag: 08:00–17:00

Zondag's gesloten

 

De Partypan

De Partypan is onderdeel van de catering van Brama Poelier. De Partypan is goed voor ieder feest, voetbalavond of als je gezellig op zondag bij elkaar komt. Maar de partypan is vooral makkelijk in gebruik, want hij warmt zichzelf op en is bovendien erg lekker.

Lees meer 

Met trots presenteren wij Gästehaus “Wild-Wald-Wiesenblick”

De naam van het gasthuis omvat alles wat het te bieden heeft, het ligt dichtbij het sprookjesachtige woud en tussen de uitgestrekte weiden waar het wild loopt.