Braadadvies: Duif en wilde en tamme eend

Duivenfilet: 2 minuten aan iedere kant.

Tamme duif: jong, heel: in braadpan ± 30 minuten

Wilde duif: jong, heel: in braadpan ± 45 minuten

Oude duiven gebruikt men meestal voor de soep of moet u lang laten sudderen.

Wilde eenden filet: 2 minuten aan iedere kant.

Tamme eenden filet: Canard = mannelijk (groot voor 2 pers.) Dicht schroeien op hoog vuur, dan vuur temperen en nog 5 minuten op de spekkant en 3 minuten op de vleeskant. Cannette = vrouwelijk ( klein voor 1pers.) dicht schroeien op hoog vuur, vuur temperen en nog 3 minuten op spekkant en 2 minuten op de vleeskant.

Wilde jonge eend: Vrouwlijk (eend) = klein ( 1à2pers.) 20 min. in braadpan. Manlijk (woerd) = groot (2à3pers) 25 a 30 minuten. Dichtschroeien op hoog vuur, vuur temperen en afblussen met wat wildbouillon en wijn tot ze onder staan`. Voordat ze eruit gehaald worden altijd controleren of de pootjes van het bot los komen. Is dit niet het geval dan nog even door garen. Kan eventueel in de oven maar is moeilijker te controleren of de boutjes al gaar zijn. Iedere keer als u de oven namelijk opent, gaat er vocht verloren omdat de oven daarna weer heter wordt om weer op temperatuur te komen.

Voor grotere partijen raden wij u aan om de filet en boutjes los te nemen. U kunt dan de boutjes al de dag ervoor braden en de filets op het laatste moment even kort bakken.

Wilde en tamme eendenboutjes: lekkerst is in ruim boter of eendenvet aanbraden en volledig onder zetten. Desnoods wat wijn of water erbij om dat te verkrijgen. Na het aanbraden de pan op het sudderpitje zetten zodat het maar af en toe een prutteltje geeft. Of in de oven op 90 graden verder zetten. Controleer altijd of alle bouten goed gaar zijn het vlees moet loskomen van het bot maar er niet afvallen.

Tips

Maak de saus af , door wat van onze sinaasappel mint saus bij een gedeelte van het braadvocht te doen. Serveer i.p.v. alleen 1 of 2 wilde eenden filets pp. eens 1 of 2 boutjes en een mooi getrancheerde filet. Allebei wilde eend maar twee verschillende smaken. Als u wilde eendenboutjes gaat braden, braadt dan een grote pan vol en stop de rest in de vriezer. Scheelt u een hoop tijd en is alleen maar lekkerder als u ze nog een keer opwarmt. Voor al het vlees geldt op hoog vuur dichtschroeien (sluiten de poriën) dan vuur temperen (kan het vlees doorgaren zonder dat het kookt zodat het geen vocht verliest en het niet droog wordt). Niet prikken in het vlees dan verliest het vocht en wordt het droog. In de oven: In braadzak, voorverwarmen op 180° en als het vlees erin gaat terug draaien naar 90°. Kerntemperatuur hele eend 72 graden (in de poot). Filet 48-52 graden kerntemperatuur.

Elke week deze 'dag' aanbiedingen!

Maandag

Vers gegrilde kippenpoten 

4 voor €6,00.

Dinsdag

Verse Hollandse kippen poten en kip karbonade 

van €1,25

voor €0,95 

per 100 gram

Kipburgers 100% kip

5 halen 4 betalen

Woensdag

Kip schnitzel Van €1,80 100gram

Voor €1,30

Kippeling héérlijk bij frietjes of als tussendoortje/borrel Van €1,70 100gram

Nu 500 gram

Voor €7,50

Donderdag

Verse Hollandse kipfilet Naturel of gemarineerd Van €1,80 100 gram

Voor €1,30

Vers uit Frankrijk Mais kipfilet van €2,05

100gram

voor €1,60

Vrijdag

Verse gegrilde kippen 1 voor €6,00

2 voor €11,00

Zaterdag

Kip Shoarma pakket

*500 gram kip shoarma *knoflooksaus *shoarmasaus *5 broodjes

Van €12,15 voor €8,50

Contactgegevens

Adres: Luifelbaan 34, 2242 KV Wassenaar
Telefoon: +31 70 511 4234
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie en route plannen

Openingstijden

maandag t/m zaterdag: 08:30–18:00

zaterdag: 08:00–17:00

Zondag's gesloten

 

De Partypan

De Partypan is onderdeel van de catering van Brama Poelier. De Partypan is goed voor ieder feest, voetbalavond of als je gezellig op zondag bij elkaar komt. Maar de partypan is vooral makkelijk in gebruik, want hij warmt zichzelf op en is bovendien erg lekker.

Lees meer 

Met trots presenteren wij Gästehaus “Wild-Wald-Wiesenblick”

De naam van het gasthuis omvat alles wat het te bieden heeft, het ligt dichtbij het sprookjesachtige woud en tussen de uitgestrekte weiden waar het wild loopt.