Braadadvies: Haas

Hazenfilet: Kruiden met wildkruiden of peper en zout. Op hoog vuur dichtschroeien, vuur temperen en dan nog 2 à 3 minuten aan iedere kant. Vlees uit de pan, warm houden . Wat paddenstoelen bakken, afblussen met wat rode wijn, het braadvocht en wat Grand Veneursaus erbij en op het laatst nog wat preiselbeeren erbij.

Als u met niet teveel mensen bent kunt u de filets trancheren en wat saus er over doen. Bij grotere partijen raden wij aan om ze heel te serveren, omdat voordat u ze allemaal getrancheerd heeft de eersten al koud zijn.

Hazen voor- of achterbouten: Met wildkruiden insmeren, lekkerst is in ruim boter aanbraden en volledig onder zetten. Desnoods wat wildbouillon, wijn of water erbij om dat te verkrijgen. Na het aanbraden de pan op het sudderpitje zetten zodat het maar af en toe een prutteltje geeft. Of in de oven op 90 graden verder zetten. Reken zeker op 90 à 120 minuten. Controleer altijd of alle bouten goed gaar zijn: het vlees moet loskomen van het bot maar er niet afvallen.

Saus: Ondertussen wat paddenstoelen bakken. Als de bouten gaar zijn dan voldoende braadvocht en Grand Veneursaus bij de paddenstoelen doen en op het laatst nog wat preiselbeeren erbij.

Hazenrug: met wildkruiden bestrooien, aan weerskanten dichtschroeien vuur temperen en dan nog ± 10 minuten aan iedere kant. Vergeet zeker niet de onderhaasjes eraf te halen. Ze zijn niet groot, maar wel erg lekker.

Voor de saus zie hazenfilet.

Kerntemperatuur: filet en hazenrug 48-52 graden, bouten 82 graden

Tip

Leg eens een voorboutje en een filet getrancheerd op het bord, is allebei haas maar totaal verschillend van smaak en textuur.

Heerlijk met spruitjes, rode kool, puree, gratin, stoofperen, appelcompote of appeltjes met rode wijn kaneelsaus.

Wild is het eerlijkste stukje scharrelvlees. Kan per dier verschillen van smaak en structuur. Waar heeft het zijn voedsel vandaan. Heeft het veel spruitjes of juist bessen gegeten? Dat proef je. Was het gestrest, is het gespierder of net iets ouder? Al deze factoren kunnen de braadtijd beïnvloeden. Daarvoor is het belangrijk dat u dit prachtige stukje vlees ook op de juiste wijze bereidt.

Elke week deze 'dag' aanbiedingen!

Maandag

Vers gegrilde kippenpoten 

4 voor €6,00.

Dinsdag

Verse Hollandse kippen poten en kip karbonade 

van €1,25

voor €0,95 

per 100 gram

Kipburgers 100% kip

5 halen 4 betalen

Woensdag

Kip schnitzel Van €1,80 100gram

Voor €1,30

Kippeling héérlijk bij frietjes of als tussendoortje/borrel Van €1,70 100gram

Nu 500 gram

Voor €7,50

Donderdag

Verse Hollandse kipfilet Naturel of gemarineerd Van €1,80 100 gram

Voor €1,30

Vers uit Frankrijk Mais kipfilet van €2,05

100gram

voor €1,60

Vrijdag

Verse gegrilde kippen 1 voor €6,00

2 voor €11,00

Zaterdag

Kip Shoarma pakket

*500 gram kip shoarma *knoflooksaus *shoarmasaus *5 broodjes

Van €12,15 voor €8,50

Contactgegevens

Adres: Luifelbaan 34, 2242 KV Wassenaar
Telefoon: +31 70 511 4234
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie en route plannen

Openingstijden

maandag t/m zaterdag: 08:30–18:00

zaterdag: 08:00–17:00

Zondag's gesloten

 

De Partypan

De Partypan is onderdeel van de catering van Brama Poelier. De Partypan is goed voor ieder feest, voetbalavond of als je gezellig op zondag bij elkaar komt. Maar de partypan is vooral makkelijk in gebruik, want hij warmt zichzelf op en is bovendien erg lekker.

Lees meer 

Met trots presenteren wij Gästehaus “Wild-Wald-Wiesenblick”

De naam van het gasthuis omvat alles wat het te bieden heeft, het ligt dichtbij het sprookjesachtige woud en tussen de uitgestrekte weiden waar het wild loopt.