Skip to main content

Amuses

Hertenham met dadels en pistachenoten

Tamme eenden rillettes wrap

Wilde eenden filet met eenden paté en uien chutney

Hertenham met dadels en pistachenoten
Ingrediënten
*verse munt
*50 gram gepelde pistachenoten
*50 gram ontpitte dadels
*peper van de molen
*150 gram hertenham

Bereiding
Versnipper een handvol munt, hak de pistachenoten en de dadels. Meng alles door elkaar en kruid met wat peper. Beleg telkens een plakje ham met een theelepel van het mengsel en rol op. Schrik op een schaal of op een amuse vork of lepel om te serveren.

 

Tamme eenden rillettes wrap
Kant en klaar verkrijgbaar of zelf maken
Ingrediënten
*wrap vel
*groot bakje eenden rillette
*100 gram eendenfilet gerookt
*jonge rucola sla

Bereiding
Smeer de wrap in met de rillette, leg de plakjes eendenfilet erop dan de rucola. Sla de zijkanten naar binnen en rol zeer strak op. Doe er huishoudfolie omheen en laat opstijven in de koelkast. Snij in mooie plakjes. Schrik op een schaal of op een amuse vork om te serveren. Ook geschikt als voorgerecht, maar dan een halve wrap p.p.

 

Wilde eenden filet met eenden paté en uien chutney
Ingrediënten
*2 wilde eendenfilet
*1 pakje eendenpate
*1 bakje uienchutney
*takje groen voor de garnering
*wildkruiden en bakboter

Bereiding
Haal de eendenfilet en paté een uurtje vooraf uit het vacuüm en laat ze op kamertemperatuur komen. Kruid de eendenfilet zeer licht en laat de boter bruin worden. Leg de filet in de pan, bak ze kort op hoog vuur aan weerszijde bruin. Temper het vuur en laat aan weerszijde nog een half minuutje door garen. Haal ze uit de pan. Snij de paté in mooie stukjes. Snij de eendenfilet in mooie dunne plakjes. Leg in het midden van een plakje eendenfilet een stukje paté met daarop klein beetje uienchutney. Vouw de twee uiteinde over de paté en steek er een prikker in en garneer met een takje groen.