Skip to main content

Lauw warme salade met wilde eendenfilet

Ingrediënten 4 personen:

*1 zak gemengde jonge sla
*1 rode ui
*1 lente ui
*100gram ontbijtspek in reepjes
*100 gram champignons
*1 paprika
*handje pijnboompitten
*wat krentenbrood of oud brood
*4 wilde eendenfilet
*2 eetl. Olijfolie en 3 eetl. Truffelsaus voor de sladressing
*1 teen knoflook uitgeperst en 2 eetlepels olijfolie voor de croutons
*wildkruiden
*50 gram boter om de filets te bakken
*2 lepels olie om de spek,ui,champignons te bakken
*wat verse tuinkruiden

Bereiding:

van te voren, ui snipperen, champignons in dunne plakjes snijden, paprika in kleine stukjes snijden.
Dressing maken van de olie en de knoflook voor de croutons.
Dressing maken voor de salade
Lente ui schuin maar flinterdun snijden.
Pijnboompitten in een droge koekenpan op heet vuur bruinen. Let op! gaat heel snel.
Krentenbrood of brood in dobbelsteentjes snijden en wat van de olie dressing erover sprenkelen. In een plastic zak doen en goed door elkaar husselen.
Verwarm de 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de spekjes, ui en champignons op hoog vuur bruin. Eendenfilet twee uur voor gebruik uit de koelkast en het vacuüm halen.
De sla met dressing besprenkelen. De sla goed door elkaar husselen en verdelen over de borden. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodblokjes op bakpapier tot croutons.
Het ui,spek mengsel weer verwarmen op een laag vuur en de lente ui erbij doen.
Boter in de koekenpan doen, de filets kruiden en op hoog vuur dicht schroeien. Dan het vuur temperen en aan weerskanten nog even doorzetten. Reken op ongeveer 2 minuten in totaal aan iedere kant. Filets uit de pan halen en even laten rusten. Dan de filets trancheren en in een waaier over de sla draperen dan in het midden wat van het groente mengsel leggen, wat pijnboompitten, fijn gesneden tuinkruiden en de croutons erover.