Lauw warme salade met wilde eendenfilet

Ingrediënten 4 personen:

*1 zak gemengde jonge sla
*1 rode ui
*1 lente ui
*100gram ontbijtspek in reepjes
*100 gram champignons
*1 paprika
*handje pijnboompitten
*wat krentenbrood of oud brood
*4 wilde eendenfilet
*2 eetl. Olijfolie en 3 eetl. Truffelsaus voor de sladressing
*1 teen knoflook uitgeperst en 2 eetlepels olijfolie voor de croutons
*wildkruiden
*50 gram boter om de filets te bakken
*2 lepels olie om de spek,ui,champignons te bakken
*wat verse tuinkruiden

Bereiding:

van te voren, ui snipperen, champignons in dunne plakjes snijden, paprika in kleine stukjes snijden.
Dressing maken van de olie en de knoflook voor de croutons.
Dressing maken voor de salade
Lente ui schuin maar flinterdun snijden.
Pijnboompitten in een droge koekenpan op heet vuur bruinen. Let op! gaat heel snel.
Krentenbrood of brood in dobbelsteentjes snijden en wat van de olie dressing erover sprenkelen. In een plastic zak doen en goed door elkaar husselen.
Verwarm de 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de spekjes, ui en champignons op hoog vuur bruin. Eendenfilet twee uur voor gebruik uit de koelkast en het vacuüm halen.
De sla met dressing besprenkelen. De sla goed door elkaar husselen en verdelen over de borden. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodblokjes op bakpapier tot croutons.
Het ui,spek mengsel weer verwarmen op een laag vuur en de lente ui erbij doen.
Boter in de koekenpan doen, de filets kruiden en op hoog vuur dicht schroeien. Dan het vuur temperen en aan weerskanten nog even doorzetten. Reken op ongeveer 2 minuten in totaal aan iedere kant. Filets uit de pan halen en even laten rusten. Dan de filets trancheren en in een waaier over de sla draperen dan in het midden wat van het groente mengsel leggen, wat pijnboompitten, fijn gesneden tuinkruiden en de croutons erover.

 

 

Elke week deze 'dag' aanbiedingen!

Maandag

Vers gegrilde kippenpoten 

4 voor €6,00.

Dinsdag

Verse Hollandse kippen poten en kip karbonade 

van €1,25

voor €0,95 

per 100 gram

Kipburgers 100% kip

5 halen 4 betalen

Woensdag

Kip schnitzel Van €1,80 100gram

Voor €1,30

Kippeling héérlijk bij frietjes of als tussendoortje/borrel Van €1,70 100gram

Nu 500 gram

Voor €7,50

Donderdag

Verse Hollandse kipfilet Naturel of gemarineerd Van €1,80 100 gram

Voor €1,30

Vers uit Frankrijk Mais kipfilet van €2,05

100gram

voor €1,60

Vrijdag

Verse gegrilde kippen 1 voor €6,00

2 voor €11,00

Zaterdag

Kip Shoarma pakket

*500 gram kip shoarma *knoflooksaus *shoarmasaus *5 broodjes

Van €12,15 voor €8,50

Contactgegevens

Adres: Luifelbaan 34, 2242 KV Wassenaar
Telefoon: +31 70 511 4234
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie en route plannen

Openingstijden

maandag t/m zaterdag: 08:30–18:00

zaterdag: 08:00–17:00

Zondag's gesloten

 

De Partypan

De Partypan is onderdeel van de catering van Brama Poelier. De Partypan is goed voor ieder feest, voetbalavond of als je gezellig op zondag bij elkaar komt. Maar de partypan is vooral makkelijk in gebruik, want hij warmt zichzelf op en is bovendien erg lekker.

Lees meer 

Met trots presenteren wij Gästehaus “Wild-Wald-Wiesenblick”

De naam van het gasthuis omvat alles wat het te bieden heeft, het ligt dichtbij het sprookjesachtige woud en tussen de uitgestrekte weiden waar het wild loopt.