Skip to main content

Hertenhambol voor 4 personen

Ingrediënten

*2 pakjes hertenham a 100 gram
*4 eetlepels truffelmayonaise/ zelf gemaakt mayonaise met truffelsalsa
*4 plakjes Grano Padano met de kaasschaaf
*bakje gemengde sla met bloemetjes
*4 kwarteleitjes
*4 plakjes rode biet
*4 plakjes rettich
*4 frambozen of 8 gekookte cranberry's
*8 sprietjes bieslook
* wat peterselie
*4 cantharellen of andere paddenstoelen
*handje pijnboompitten
*4 gedroogde paddenstoelen, gemalen of heel fijn gehakt
*eventueel eetbare goudspray, of alternatief wat extra truffelmayonaise

Bereidingswijze

1. Stoof de paddenstoelen en dep droog.
2. Spuit desgewenst met de eetbare goudspray een horizontale streep over 4 borden of als alternatief truffelmayonaise.
3. Beleg de binnenkant van 4 koffiekopjes met plasticfolie.
4. Plaats de hertenham overlappend in het koffiekopje en zorg dat er
wat ham over de rand hangt.
5. Haal de bloemetjes uit de sla en maak de sla aan met wat olijfolie, zout en peper en vul er de hertenham mee en vouw de flapjes ham over de sla.
6. Vouw de hoeken van de folie dicht, draai de folie strak en vorm een bolletje. Verwijder de folie en leg de hertenhambol op het bord.
7. Leg een lepel truffelmayonaise op de hertenham en garneer met een gehalveerd kwarteleitje, twee halve plakjes biet, de paddenstoelen, wat sla, het fruit, de rettich en de kaas.
8. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Strooi wat gedroogde paddenstoelen, pijnboompitten erover en drapeer de eetbare bloemetjes erop.