Wild bouillon met Beierse Wild Knödel
Ingrediënten 4 personen
*kant en klare wildbouillon voor de knödel
*300 gram oud wit brood
*1 ui
*80 gram bloem
*60 gram ontbijtspek
*100 gram hertenham in dikke plak
*4 eieren
*20 ml melk
*2 el bieslook in ringetjes en wat extra voor de garnering en wat peterselie
*boter
*peper en zout
Bereiding
Doe de bouillon de avond ervoor in een pan en laat buiten de koelkast ontdooien.
De bereiding van de Knödel kan al de dag ervoor, bewaar ze dan afgedekt in de koelkast.
Snij het brood in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui, stoof in wat boter en voeg de gestoofde ui bij de broodblokjes.
Snij het spek in kleine blokjes, bak ze even aan. Doe ze met de bloem bij het brood.
Snij de hertenham in kleine blokjes en voeg die ook erbij.
Klop de eieren los met de melk, roer er de bieslook door en kruid met wat peper en zout. Giet dit mengsel bij het brood. Laat 15 minuten weken.
Kneed het broodmengsel goed door. Maak je handen nat en kneed stevige balletjes van het mengsel, iets groter dan een pingpongbal.
Er mogen geen scheurtjes in de buitenkant zitten, dan gaat de Knödel open bij het koken. Breng de Bouillon aan de kook en laat de Knödels erin zakken. Temper het vuur zodat hij net aan de kook blijft. Gaar ze 15 minuten in de bouillon..
Verwarm de borden verdeel de Knödels over de borden en schep er de bouillon bij en garneer af met wat fijn gesneden verse bieslook en peterselie.